Snigel Blå

Snigel Blå av Einar Norelius

Snigel Blå av Einar Norelius

Snigel Blå är en berättelse om just Snigel Blå som bor tillsammans med sin mamma, pappa och två gråa snigelsyskon. Men istället för att snällt följa med till herr Kantarells affär smiter han iväg för att ta sig till Äventyrsland. Där väntar många äventyr bland djur som vill äta upp honom och troll som vill fånga honom. Men frågan är om han kan komma hem igen...  

Detta är en rimsaga så berättelsen är perfekt när man man börjar upptäcka att olika ord rimmar med varandra, som på - nå eller hand - land osv. Det gör att berättelsen får en ny nivå där förståelsen för rim kan komma krypande lite undermedvetet. 

Illustrationerna är fina och välarbetade med lugna färger och fina detaljer. Allt som avbildas har olika ansiktsuttryck som speglar det som berättas om dem i texten så samspel text och bild är bra! Jag tycker om illustrationerna men samtidigt tycker jag att det är lite tråkigt med en fyrkantig bild i en målad ram och så är texten under. Lite tråkig uppdelning men så ser ju också många böcker ut från 40-talet så det är samtidigt inte konstigt.  

Att följa Snigel Blås äventyr är spännande och i texten finns det också lite fakta om naturen, som att igelkottar och grodor äter sniglar. Information som barn säkert visste på 40-talet men jag tror faktiskt inte att det är så många som vet det idag. Så det är bra tycker jag. 

Betyg: Roligt med en rimsaga  det finns det inte så många av! 

Skriven: 1958 

ISBN: 9789172210974