Jamen Benny

Jamen Benny av Barbro Lindgren   Illustrationer av Olof Landström 

Jamen Benny av Barbro Lindgren 

Illustrationer av Olof Landström 

Benny får en lillebror precis som han har önskat sig. Men det är inte alls så roligt som han har föreställt sig. Lillebror bara skriker och är tråkig och får ha napp trotts att Benny inte får. Allt är orättvist! Men en dag tar Benny nappen från lillebror och springer iväg... 

Jamen Benny är en bok om att få ett småsyskon och att det inte alltid blir som man tänkt sig. Nej ibland vill man kanske också byta plats, lite, så man får samma saker. Men det kan också skapa problem vilket vi märker i den här boken. Att byta plats och ta nappen är kanske inte alltid så bra i alla fall. 

Illustrationerna är färgrika med rörelse i. De kompleterar texten bra och utökar historien med sina små detaljer och rörelser. Eftersom det är lite text på varje sida är det bra att bilderna är på det sättet. Tycker speciellt om att dagiset på ena bilden har alla barn ute på gården för att lite längre fram i boken ha tagit in dem för att det är dags att äta. Det är dessa detaljer som är roliga och gör bilderna intressantare, tycker jag. 

Boken är för yngre barn som har eller ska få ett småsyskon. De korta texterna, tillsammans med bilderna, gör boken lagom lång för ett barn att sitta still och lyssna. 

Betyg: Trevlig bok om att få ett syskon. 

Skriven: 2001 

ISBN: 9789129664324