Pappan som växte fast på sin stol

Pappan som växte fast på sin stol av Ulf Rydberg   Illustrerad av Sonja Härdin

Pappan som växte fast på sin stol av Ulf Rydberg 

Illustrerad av Sonja Härdin

Vad händer om man aldrig vill resa sig från sin stol och hjälpa till eller göra något skoj? I boken Pappan som växte fast på sin stol får vi reda på just det. Precis som titeln beskriver växer tillslut stolen fast på den lata pappan som låter mamman göra allt. Men när stolen väl är fast och kommer med vart han än går är det inte lika roligt längre. Hur ska han bli av med stolen? 

Oj vilken rolig berättelse! Den är skriven i versform och det ökar nog bara roligheten med den. Det är en härlig berättelse med stor rolighetsfaktor vilket är något jag uppskattar. Vilka problem man verkar få om man hela tiden sitter på samma stol. Bäst att åtminstone ändra stol ibland så att detta inte händer. Det är vad jag tänker när jag läser. Och förstås att det är viktigt att röra på sig och fixa och dona och leka. Framför allt att leka. För det är ju när han börjar leka med sina barn som allt börjar lösa sig så det är en viktig ingrediens. 

Illustrationerna är härligt detaljrika, det är precis sådana här illustrationer jag gillar, och fina! Jag skulle kunna sitta och titta på dem och titta efter olika detaljer i dem. Hur ser det ut hemma hos familjen eller i naturen runt dem. Bilderna säger minst lika mycket som texten vilket jag tycker är precis vad illustrationerna i en bra barnbok ska göra. 

Betyg: Rolig bok som jag vill läsa igen och titta på bilderna i! 

Skriven: 1995 

ISBN: 917221368X