Varg nosar och jagar

Varg nosar och jagar av Ulf Nilsson  Illustratörer: Gert och Stig Andersson   

Varg nosar och jagar av Ulf Nilsson

Illustratörer: Gert och Stig Andersson

 

Boken Varg nosar och jagar handlar om ett par barn som vill ha sommarjobb men får höra att de är för små. Av en händelse så får de ett uppdrag att städa ett tryckeri vilket leder till att de startar tidningen Varg som de skriver, trycker upp och säljer. 

Personerna i boken är Jag (han som berättar historien), Göran, Isabel, Katarina och Jags lillebror Max som kallas för Lilleman.  Det är runt dessa personers äventyr på tryckeriet som allt kretsar. En annan viktig karaktär är naturligtvis hunden Varg som tidningen får sitt namn av. Äventyret tar sin början. 

Boken tillhör svensk Näringslivs skolmaterial för mellanstadiet och är skriven för att belysa företagsamhet och ekonomi. För skolan kan man beställa boken här men jag vet inte riktigt hur det är om man är privat person. Däremot kan man ladda ner boken som en pdf

Skriven: 2001

ISBN: 9789177365822