And then there where none slutläst

En deckare med en annorlunda twist som man inte riktigt har klart för sig förrän i slutet.  För man undrar ju hela tiden vem det är som mördar de strandsatta på ön. Boken And then there where none är kanske inte läskig i sig men jag kan tycka att den blir det i och med att de alla är samlade ute på en ö utan att ha någon möjlighet att lämna den. Och om det bara var så att de var fast ute på en ö i några dagar skulle det ju inte vara något läskigt. Men de är fast ute på ön med en seriemördare som man inte vet vem det är. Man kan stryka de som dör från listan naturligtvis men vem är det egentligen som mördar och varför? Svaret på den frågan får man i slutet på boken och innan dess famlar man i mörkret lika mycket som de strandsatta. 

Det här är en spännande bok där man försöker lösa mordgåtan på varje sida. Men jag kan ärligt säga att jag inte kom på lösningen innan den berättades för mig. Steg för steg gås den igenom i slutet och hur allt har kunnat genomföras vilket jag tycker är bra. Det ger en förståelse för hur det perfekta mordet har gått till och jag blir också imponerad av hur Agatha Christie har lyckats väva ihop allt och skapa ett slut som inte bara fungerar utan som också påvisar ett perfekt brott. För hur ska man kunna påvisa vem som gjort det när alla på ön är döda?  

Betyg: Bra deckare som är värd att läsas!