Totte leker med kisse

Totte leker med kisse av Gunilla Wolde 

Totte leker med kisse av Gunilla Wolde 

I Totte leker med kisse besöker Totte sin mormor som har en katt som Totte väldigt gärna vill leka med. Men katten vill inte leka med Totte, för Totte bar och lyfter den på helt fel sätt, utan rivs och springer och gömmer sig under en byrå och vill inte komma ut. Då gör mormor en kattleksak med lite papper och garn och vips så kan Totte och katten leka och bli kompisar. De till och med somnar tillsammans efter en dag av lek. 

Jag tycker faktiskt att det här är en bra bok att läsa för att visa att man måste visa respekt för djur och vara försiktig med dem. För det är ju när Totte vill bära katten som den inte vill längre utan gömmer sig och vill inte komma fram förrän Totte kommer på en lek som passar båda. Då leker de och har roligt. Totte tittar på hur katten dricker, lite lärorikt också alltså, och sedan somnar de ihop på mattan. Fint tycker jag! Så man kan använda boken till att öppna upp det samtalsämnet. 

Bilderna är ju fina men jag saknar som sagt färg på människorna, för några helt vita människor har då inte jag sett någon gång och med den vita bakgrunden känns det lite blekt.  

Betyg: Bra bok att läsa för att visa att man måste vara försiktig med djur och visa dem respekt. 

Skriven:  1973 

ISBN: 9127068234