Alice i underlandet

Alice's adventures in Wonderland av Lewis Carroll

Alice's adventures in Wonderland av Lewis Carroll

En ny klassiker har det blivit dags för att läsa. Alice i Underlandet fast på engelska så det är ju Alice's adventures in Wonderland det gäller denna gång. Jag har ju sett filmen så det ska bli kul att läsa de båda böckerna som filmen är baserad på. För bok nummer två, Through the looking glass, kommer jag läsa direkt efter denna. Men vi börjar naturligtvis med den första boken. 

Boken handlar om Alice som ser en stressad kanin hoppa över ängen och ner i ett hål. Hon blir intresserad av denna kanin med klocka och bestämmer sig för att följa efter och i och med att hon kryper ner i kaninhålet och faller ner till dess botten tar äventyret sin början... 

Skriven: 1865 

ISBN: 9780007350827