The strange case of Dr Jenkyll and Mr Hyde

The strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde av Robert Louis Stevenson

The strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde av Robert Louis Stevenson

Ja nu blev det dax för en ny klassiker att sätta tänderna i. Vill gärna läsa de klassiska novellerna och romanerna så denna gång blir det berättelsen om Dr Jekyll och Mr Hyde. 

En berättelse om en och samma person som släpper alla hämningar och gör precis det han känner för när han känner för det. Dr Jekyll är den ordentliga och Mr Hyde den hämningslösa som kommer fram efter att Dr Jekyll har tagit ett elixir som han har tagit fram i sitt laboratorium. 

Boken sägs beskriva två saker under slutet av 1800-talet. Dels så sägs det att elixiret som Dr Jekyll tog syftar på opiumet som hade fått fäste i London och som förändrade mångas personligheter. Och dels visar den på hur författaren Robert inte tyckte om hur samhället tvingade sina medborgare till att uppföra sig på ett visst "korrekt" sätt och alla som gjorde annorlunda antingen var galna eller brottslingar.  

Blir spännande att läsa. 

 

ISBN: 9780007351008

Skriven: 1886