Moa hjärta Jesse är slutläst

    Moa hjärta Jesse - en kärlekshistoria är en lätt läst bok som tar upp svåra frågor som mobbning, kärlek och hur det känns att inte få vara med. Boken låter både Moa och Jesse berätta sina perspektiv på det som händer och hur det får dem att känna sig. Det är alltid tydligt vem det handlar om i respektive kapitel. Det är just det här växlandet mellan de båda huvudpersonerna som gör boken intressant  och ökar förståelsen för vad som händer i berättelsen och hur de känner sig. 

    Ett av de stora problemen i boken kommer av att Moa inte vågar säga till sin bästis Agnes att hon är ihop med Jesse. Därför gör Moa slut och försöker dölja vad som har hänt för Agnes. Men Agnes får naturligtvis reda på allt och hon hatar folk som ljuger för henne och vill därför inte vara kompis med Moa längre. Det gör att Moa inte har någon utan hon möter skolan ensam och alla som pratar om det som har hänt. Jesse är ledsen för att Moa inte vill ha honom längre och säger lite taskiga saker som han egentligen inte menar. Allt blir förstört och Moa går igenom hösten utan någon att prata med. 

    Moa hjärta Jesse - en kärlekshistoria är kanske inte direkt en kärlekshistoria, inte bara i alla fall, den är så mycket mer. Den skildrar hur det kan vara när man inte riktigt vågar stå för den man är och vad man tycker. Att det faktiskt kan bli så att allt det man hade försvinner för att man inte vågar. Boken tar upp både kärlek och vänskap men också hur snabbt den kan bytas ut till mobbning och ensamhet. Precis som det kan vara i verkligheten. 

    Bilderna i boken är ok. De förmedlar de olika känslorna som uppkommer i boken. Men samtidigt undrar jag om de egentligen behöver vara där. Visst gör det att boken får ett luftigare intryck och eftersom det är en lättläst bok är det ju bra men samtidigt vet jag inte om de tillför tillräckligt mycket för att vara befogade. 

    Betyg: Bra bok som tar upp mobbning och hur det är att vara utanför och hur det sårar.