Hotellgästen

IMG_5438.jpg

Hotellgästen av Christina Olséni och Micke Hansen är del 7 i bokserien om morden i Falsterbo där vi får följa polisen Mårten Lind och hans kollega Lisa och vikarierande polisen Agatha (som har baccilskräck och är mycket för regler). Mårten som är sjukskriven kommer tillbaka till jobbet när ett mord sker på hotellet. Det är pensionären Egon som har hittat liket och som nu sätter igång att utreda mordet tillsammans med Mårten med varierande resultat.

Det här är en deckare med humor där ond råd död varvas med tokiga situationer och allvar. Man skulle kunna säga att denna bok både kan passa den som tycker att deckare är roliga att läsa (men kanske mer den som tycker om att försöka lista ut vem som gjorde det än psykologiska skräckdeckare) och feelgood läsaren för det är ju ändå en bok där dessa två genrer möts! Då jag tycker om båda så blir detta en trevlig och lättsam läsning för mig.

Extra roligt var det ju att läsa denna bok när vi var i Skåne, fast vi gjorde ingen utflykt till Falsterbo/Skanör utan det får vi göra någon annan gång och då ska jag ha boken med mig. Det blev lite extra roligt att göra så tänkte jag!

Boken är lätt att komma in i och flyter på bra. Det är precis en sådan där mysdeckare som är trevlig att läsa och de tokiga situationerna som uppkommer får mig att le och fnissa till under läsningen. Visst hade det underlättat läsningen om jag läst tidigare böcker och denna bok innehåller endel spoilers om man vill läsa tidigare böcker vilket jag blir sugen på. Men även om jag inte har läst tidigare böcker kan jag komma in i boken på ett bra och lätt sätt och boken ger mig både en lättsam läsning och en deckare på samma gång och därför ger jag denna en stark 4 (av 5).

Tack Bokfariken och Christina Olséni och Micke Hansen för att jag fick läsa denna roliga deckare!

  • Namn: Hotellgästen

  • Författare: Christina Olséni och Micke Hansen

  • Genre: Deckare

  • Antal sidor: 367

  • Förlag: Bokfabriken