Lilla tomten

IMG_6858.jpg

Lilla tomten av Moa Eriksson Sandberg och Erik Sandberg är en liten julberättelse om en gårdstomte för de yngsta julfirarna. Här kommer lilla tomten med mat till alla djuren men när alla andra har fått mat känner han att han också är hungrig. Men vad ska han äta?

Detta är en trevlig liten julberättelse med en söt liten tomtenisse som hjälper till på gården. Texten är enkel och på de flesta uppslag finns det bara två meningar men det är allt som behövs för att föra berättelsen framåt med hjälp av bilderna som i sig berättar allt. Illustrationerna är tydliga och visar på både en liten snäll (och söt) tomte och på djuren han matar utan att ha en massa detaljer runt det centrala i bilderna. Det gör att det passar bra för de yngsta läsarna att mysa och berätta runt. Jag gillar verkligen bildspråket och färgsättningen i boken då den känns väldigt lättsam men samtidigt mysig och berättelsen är trevlig med lagom mycket spänning. Tyvärr överraskas jag av att tryckfelsnisse verkar ha varit framme på ett uppslag vilket är tråkigt.

Detta är en fin och mysig julbok för de minsta med tydliga bilder och jag ger den därför 4 (av 5) och hoppas att tryckfelet rättas till vid nästa tryckning.

Utgiven av Lilla Pirat förlaget.

Tack Lilla Pirat förlaget för recensions exemplar och mysig läsning om lilla tomten!