Noriko på äventyr i tången

Noriko på äventyr i tången av Marie Lenngren med illustrationer av Marie Lenngren och Ingmari Åkerman är en berättelse om sälen Noriko som visar runt i tångens fantastiska värld. Vi får lära oss mer om olika tångarter som vi finner i havet och i slutet av boken hittar vi olika pyssel som man kan göra med tång och även lite tips på att smaka på tång.

ACFA9181-D13B-49D5-816D-4CA9CE968BA2.JPG

Det här är en fin och lärorik bok om de olika arterna tång vi har i havet. Den berättar hur tången ser ut och var den finns och någon rolig fakta. Texterna är fint berättande och det gör det lätt att ta till sig dem. Bilderna illustrerar fint hur tången ser ut och vad sälen Noriko gör med dem (är de mat? Lek? mm). Hela boken är som en vänlig tångsaga!

Den här boken är i handeln satt till åldern 6-9 år och det skulle jag säga är ett bra åldersspann på den. Sedan är det en trevlig bok även för äldre.. Så hur tänkte min 4 åring till bokslukare att denna var. Jo det är klart att vi kanske inte lusläste varje sida i ordning utan en bit in hoppade vi runt lite och inte hela boken på en gång. Men jag får säga att den fungerar fint även för högläsvana 4 åringar. Lilla bokslukaren tyckte den var riktigt rolig och skrattade gott åt de roliga namnen som en del tång har och hur Noriko använde en del tång "så kan man väl inte göra" eller "såga med tång så tokig han är". Ja det finns en hel del att prata om och skratta åt i denna bok. Det som hade gjort den lättare att läsa för en 4 åring hade varit om bilderna hade varit lite större/mer som hände i dem. Då hade det blivit en ännu härligare bok även för de lite yngre vetgiriga. För texten passar nämligen bra även för 4 åringar! Så därför ger vi denna lilla tångruska 4 (av 5) och hoppas på en fortsättning!

Utgiven av Visto förlag.

Tack Marie Lenngren för att vi fick läsa denna fina bok!