Den gudomliga familjen

F2B3B52F-D76B-4E1F-B718-1DCF5B78DD90.JPG

Den gudomliga familjen av Anna Löfdahl.
Den gudomliga familjen handlar om Eva som kommer på Adam att vara notoriskt otrogen med kvinna efter kvinna och Adam som nu får ta konsekvensen av sitt beteende. Men vi får också följa Lilith (Adams första hustru) som i sin svartsjuka vill lyfta fram vilken skitstövel Adam är och stjälpa Eva då hon tog över hennes plats. Runt dem alla kretsar också Gud och Djävulen.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om denna intressanta och tänkvärda bok. En del av mig gillade den och den andra är mer tveksam och tyckte den kändes rörig bland annat för att kapitlen med Eva var skrivna i du form medan de andra var mer beskriva som i tredjeperson. För mig blev det lite konstigt även om jag förstår det litterära begreppet varför det är så.

Jag förstår tanken i att vi främst följer Eva och det som hon går igenom (och hur hon ska komma starkare ur det). Men tycker faktiskt att de kapitlen med Lilith, Gud och Djävulen är både roligare att läsa och mer intressanta. Bara samspelet mellan Gud och Djävulen hade kunnat ta mer plats (kanske en egen bok?). Eva och Adam känns så färglösa och tråkiga i jämförelse med dessa personer vilket gör att jag vill ha mer av dem.
Språket i boken är något jag verkligen gillar och att andra gudinnor och väsen får ta plats i berättelsen för att föra den framåt och utmana Eva. Men som sagt blev det för mig lite hoppigt mellan de olika personerna och lite väl mycket Eva och Adam då de andra intresserade mig mer. Med det sagt så var detta ändå en tankeväckande bok som får en att fundera vilket är bra att göra då och då..
Av mig får boken 3 (av 5).
Tack för rec ex Under the Kite!

Utgiven av Under the Kite Publishing.