Choklad från brownies till praliner

FEBCD2D7-B223-41D4-A0B2-5F69C3646959.JPG

Kokbok nr 6 är Choklad från brownies till praliner av Sara Jayne Stanes. I denna bok får vi chokladens historia, hur den växer, hur man förädlar choklad, olika sätt att njuta av den och så förstås lite recept med choklad som huvudingrediens. Så samtidigt som den är en kok-/bakbok så är den samtidigt en bok som förklarar och ger information om allt som har med choklad att göra. Inte en ren kokbok med andra ord.

Bilderna i boken är fina och man får sitt lystmäte i choklad. Jag gillar speciellt de två bilderna på gamla reklamskyltar för choklad. Det hade det gärna fått vara fler av.

Texten är lättläst och jag som älskar choklad tycker det är spännande att läsa om denna ädla frukt...

Recepten är ganska så få och dem hade jag velat ha mer av så därför ger jag denna trevliga bok 3 (av 5).

Utgiven av Bonnier Impact.