Skräckstorm

074D9E9B-9B1D-4AE6-BDC7-2101575BE9C9.JPG

Skräckstorm av Mikael Strömberg handlar om Bastian som börjar sista terminen i sexan och hans bäste kompis har flyttat så nu måste han möta det bråkiga gänget i klassen. Men det är inte det som oroar honom mest utan vinterstormen som har rört den gamla marken med den sorgsna, om än romatiska, sägnen. Och när konstiga saker börjar hända börjar han undersöka saken mer noga. Till sin hjälp har han Lykke, den nya tjejen som börjat i klassen. Och tillsammans ger de sig ut för att hitta bevis men också för att hitta lösningen på det problem som vilar över Norrtälje.

Det här är en spännande berättelse som fångar mig direkt (och lagom läskig för någon som jag som har livlig fantasi). Den är lättläst och berättelsen tar sig hela tiden framåt så det är alltid något som händer. Perfekt tänker jag för att skapa läslust. Tyvärr så hade nog boken mått bra av en till vända hos någon genomläsare för med jämna mellanrum är meningarna konstiga med ord i fel ordning mm som avbryter det läsflyt man var inne i vilket är synd. Speciellt på en bok som jag i övrigt tycker är så bra så är det synd.

Boken beskriver fint ny vänskap och hur någon kan bli en ny vän bara man får chansen. Den beskriver, i bakgrunden, dynamiken i en klass och hur en grupp med elever kan sätta stämningen i ett klassrum. Dynamíken i gruppen och hur något att arbeta gemensamt mot kan göra att man hittar nya vänner. Ja både berättelsen och personerna beskrivs på ett fint och bra sätt och för det ger jag denna bok 4 (av 5).

Förlag: Idus förlag