Inga Borg

Jag vet inte vad det är som händer men det känns verkligen som att det är många kreativa personer som lämnar oss just nu. Nu i tisdags, 24 oktober 2017, så lämnade Inga Borg oss vid en ålder av 92 år och jag kommer alltid minnas henne som Plupps mamma för det är just Inga Borgsom skapat böckerna om Plupp. Den blåhåriga härliga figuren som bor i en kåta uppe i svenska fjällen och pratar med djuren där. Jag älskade bilderna som liten och speciellt där man fick se hur det såg ut inne i Plupps kåta. Bilderna uppskattar jag fortfarande och även om jag tycker det är roligt med bilderna innefrån Plupps hem så är bilderna över landskapet lika trevliga. Känner att jag ska läsa en Plupp bok igen men först måste jag bara hitta en i en låda. Den har varit nerpackad tillräckligt länge nu tycker jag.