Vart tog vintern vägen?

I tidigare inlägg skrev jag om att mycket rönnbär betydde kall vinter. Känner att det inte riktigt verkar stämma eftersom det varken har varit en snörik vinter eller speciellt kall. Den känns mest som en utdragen höst som blivit till vår utan att vintern egentligen fått komma fram. 

Februari är ju fortfarande en vintermånad men ändå är det flera plusgrader och den lilla snö som kommit töarbort och bildar isiga hala partier. Detta måste nog ändå vara året då snön istället har varit grå smutsig hal is på alla trottoarer. Jag som gillar de olika årstiderna (och i alla fall inte en höst som sträcker sig månad efter månad och aldrig tar slut) hade velat ha min vinter. Men om den inte ska komma så tycker jag våren kan komma istället för detta hattande fram och tillbaka. Och till alla meteorologer där ute. Bara för att det i januari eller februari råkar bli någon minusgrad när det varit extremt varmt för att vara vinter så är det inte "kylan som kommer". Någon minusgrad är normal temperatur på vintern om inte lite väl varmt. Kom tillbaka med "nu kommer kylan" när vi pratar minus 10 eller mer... 

Något jag sitter och funderar på är om detta är första steget i hur växthuseffekten påverkar klimatet. Inte helt otroligt. Första steget för oss i Sverige tyder på att det blir varmare för att sedan bli kallare ju mer klimatet påverkas och isar smälter. Men jag hoppas att det inte är så medan jag återvinner förpackningar och funderar över vart vintern egentligen tog vägen.