Femte offret

Femte offret av Carlösten Nordmark

Femte offret av Carlösten Nordmark

Nu kommer en ny deckare att läsas vid namn Femte offret. Denna bok har legat i bokhyllan läääänge och väntat på att jag ska läsa den. Jag har till och med fått den signerad av författaren. Tänkte att det var dags att läsa och ta reda på vad det är för bok....

Boken handlar om ekobrottsligheten i Sverige som börjar hota och mörda människor som arbetar inom rättsväsendet på ett eller annat sätt, för att skydda sin olagliga verksamhet. Huvudpersonen är Joel Anker men här får man följa hela avdelningens arbete i att hitta den/de skyldiga till de makabra hoten som har kommit in till myndigheten via fax (ja det är en äldre bok). På faxen står det lite förkortat att: 

  • Första offret har ni inte hittat 
  • Andra offret kopplade ni inte till de krav som ställts 
  • Tredje offret fick därför lida extra mycket 
  • Fjärde offret hittar ni vid en kyrka 
  • Femte offret kommer vara en högt uppsatt kvinnlig jurist 

Nu kämpar de mot klockan för att förhindra att det blir några offer. Men klara de av det? 

Skriven: 1998  

ISBN: 9189090381