Jag väntar under mossan

Jag väntar under mossen av Amanda Hellberg

Jag väntar under mossen av Amanda Hellberg

Jag väntar under mossan handlar om Tilda, Matilda, som kommer till sin morfars stuga under sommaren med mamma och pappa. De bor i vanliga fall i England och brukar komma ut till morfar ute i de svenska skogarna varje sommar, fast det var några år sedan sist. Morfar bor där helt ensam sedan mormor försvann spårlöst för 30 år sedan medan Tildas mamma var barn och där har han blivit kvar.

I vanliga fall är skogen och insjön lugn men denna sommar är det annorlunda. Tilda känner att det är något hemskt på gång. Något ondskefullt som sveper genom landskapet och gör att allt håller andan i väntan på det oundvikliga. Men vad har Tilda för del av detta och hur försvann egentligen mormor? Kommer kunskap om olika skogsväsen kunna rädda världen som vi känner till den? Och vad har den mystiska ön i sjön med det hela att göra?

Ska bli spännande att se var denna bok tar mig…

Skriven: 2012

ISBN: 9789163869532