Vinterstaden

Vinterstaden av Arnaldur Indridason

Vinterstaden av Arnaldur Indridason

Nu är det dags för ännu en deckare, tycker ju faktiskt om att läsa sådana så det blir en del. Denna gång ska jag läsa Vinterstaden som utspelar sig i Reykjavik, Island. Det är vinter och i ett höghus område hittas en mörkhyad pojke död och fastfrusen i sitt eget blod. Han har stuckits i magen och sedan lämnats att dö ensam i kylan och mörkret. 

Polisen Erlandur Sveinson försöker reda ut vad som har hänt pojken och varför. Är det ett hatbrott eller har pojkens halvbror, som är försvunnen, något med mordet att göra? Erlandus och hans kollegor följer de olika teorierna och spåren för att få reda på sanningen... 

Ser fram emot bra deckarläsning även om själva berättelsen och mordet är tragiskt. 

Skriven: 2005 

ISBN: 9789172639263