Kyrkomysteriet

Kyrkomysteriet av Martin Widmark   Illustrationer av Helena Willis 

Kyrkomysteriet av Martin Widmark 

Illustrationer av Helena Willis 

Så här i påsktider tänkte jag att ett mysterium i kyrkomiljö skulle passa. I denna LasseMaja bok löser de två detektiverna ett mysterium i Vallebys egna kyrka. Den gamla prästen ska avtackas och en ny ska ta över. Därför kommer biskopen till den lilla staden. Men den högtidliga ceremonien i kyrkan saboteras och biskopens silverkräkla försvinner. Vem ligger bakom detta? 

Lasse och Maja tar på sig att undersöka vem som har saboterat i kyrkan och medan de spanar försvinner silverkräklan utan ett spår. Det hela är ett mysterium som får både Lasse och Maja att fundera och klura. Vem kan ha smugit in i kyrkan under natten och tagit silverkräklan mitt framför näsan på dem. Som tur är kommer de på lösningen innan det är försent. Gör du? 

Som vanligt i LasseMajas Detektivbyrå böcker kan man själv klura ut vem det är innan Lasse och Maja gör det. Ledtrådarna finns där bara man är uppmärksam. Det är nog därför böckerna är så roliga att läsa för alla åldrar. För mig är det nog definitionen på en bra bok. 

Illustrationerna har tillräckligt med detaljer för en kapitelbok för läshungriga barn. I denna boken kanske min kommentar kommer bli att de tar lite väl stor plats ibland. Men jag tycker ju om bilder så... 

Betyg: Spännande deckare som gör att hjärncellerna får jobba. 

Skriven: 2008 

ISBN: 9789163859403