Nyårsgodis under de sista timmarna på gamla året

Ischoklad med rusin och smak av apelsin

Ischoklad med rusin och smak av apelsin

Ja så här under de sista timmarna på det gamla året måste man ju festa loss ordentligt så att man inte missat att få i sig några kalorier under det gamla året. Därför så kommer här ett snabbt och enkelt recept på supergod ischoklad på smör (vilket jag tycker blir så oerhört mycket godare). Den är snabb, fyllig i smaken och enkel att göra. Allt som är bra när man är sugen på något gott med andra ord! 

Ischoklad 
100g smör 
200g mörk choklad (helst 70%) 
Smält smör och chokladen i en kastrull på låg värme. När allt är smält så bestämmer man vilken smaksättning man vill ha. Jag har valt att göra en satts med rusin i och då lägger man i ca 3 russin i varje form och en sats smaksatt med apelsinskal (ekologisk så man inte äter en massa bekämpningsmedel) från en apelsin ner blandat i smeten. Sedan är det bara att klicka ut i formarna. Jag brukar välja knäckformar eftersom det är miljövänligare än ischokladformar och fungerar precis lika bra! Sedan är de ju billigare också vilket självklart är ett plus när man vill göra många olika smaker ;). 
Vill man göra andra smaksättningar så kan man prova sig fram men här kommer lite förslag på smaker som jag använt mig av tidigare år och som fungerar bra: krossade kaffebönor, kardemumma och kanel. Börja med att ha i ca 1 tsk och smaka av så att det är den styrka som just du tycker är lagom. Det beror ju som sagt på vilken % chokladen har mm. 

Lycka till och Gott Nytt År!