Plåtslöjd

Plåtslöjd av Kalle Forss och Gunnar Jeppsson

Plåtslöjd av Kalle Forss och Gunnar Jeppsson

I boken Plåtslöjd får vi en massa förslag till pyssel och skapande man kan göra med plåt. Men innan man kommer till de olika projekten kan det vara bra att läsa på om verktygen, teknikerna och kanske framförallt säkerheten i sidorna längst fram. Plåt kan ju vara ganska så vass när man har klippt och pysslat med den så det kan vara en bra ide att vara försiktig och använda verktygen rätt. Sedan kommer vi till de olika projekten som är allt ifrån att göra blommor av gamla kapsyler till att göra sin egna sopskyffel. 

Det här är en trevlig bok som man kan få mycket inspiration ifrån och många roliga idéer. Mallar finns till de svårare sakerna som behöver vara mer exakta än vad en blomma behöver vara vilket är bra. Men jag personligen saknar fler illustrationer. Att bara se det färdiga resultatet går bra om man bara ska samla allt i en gryta, röra runt, hälla ut och sedan är det klart. Men när det är lite mer än det är illustrationer alltid trevliga att ha för att se mer exakt hur man ska göra och var. Det saknar jag faktiskt här. Visst finns instruktionerna för de olika teknikerna i början av boken men där finns inte heller några illustrationer... 

Vill man pyssla med plåt och få inspiration är denna bok ett bra val. Men lite van vid plåt som material ska man nog ändå vara eftersom jag får känslan av att denna bok inte är för novisen...

Betyg: Rolig bok men saknas endel illustrationer som jag skulle vilja ha.  

Skriven: 2014 

ISBN: 9789197969178