Djurens hämnd

Djurens hämnd av Ruth Brown

Djurens hämnd av Ruth Brown

Djuren hämnd är en berättelse om en elak härskare och hans fru. Härskaren tycker om att jaga och dödar djur för sitt egna stora nöjes skull medan frun skriker på alla som jobbar på slottet och dödar småkryp och insekter så fort hon ser några. Men en dag, mitt under en fest, tar djuren hämnd och inget blir som förut. 

Boken Djurens hämnd är skriven i versform vilket är en rolig detalj. Annars så är inte berättelsen speciellt rolig. Den är faktiskt ganska tragisk men på ett sätt får den ju ett lyckligt slut, i alla fall för djuren som får en fristad på slottet. Men boken tar upp ett miljöproblem som vi alla borde prata mer om. Det faktum att vi inte tar hand om vår planet, vår natur och de som lever på jorden. För det är ju just det Djurens hämnd handlar om. Att naturen är tvungen att slå tillbaka för att kunna återhämta sig. 

Om man ska prata om att man ska respektera allt levande, ta hand om varandra och kanske framför allt hur vi utnyttjar vår planet kan den här boken vara en utgångspunkt. Vist är det så att djuren tar hämnd på de elaka härskarna. Men varför gör de det? Kanske just för att ingen lyssnar och förstår att det meningslösa dödandet inte kan fortsätta. Naturen kan slå tillbaka på mer än ett sätt.

Illustrationerna är fina med många detaljer, vilket jag ju gillar, och sträcker sig över hela uppslaget vilket är trevligt. Det gör allt så mycket mer levande och det blir roligare att läsa. 

Betyg: Bra bok för prat om hur vi utnyttjar vår planet! 

Skriven: 1983

ISBN: 9177000153