Vems Lilla Mössa Flyger slutläst

Den mysiga boken Vems Lilla Mössa Flyger är slutläst och jag skulle gärna läsa den igen. Är ju så spännande att tänka sig ett land där gamla leksaker och gossedjur lever sina liv och ger sig ut på äventyr tillsammans. För det är ju just det som händer i Barnhans land, landet bakom syrenhäcken. 

Livet i Barnhans land går sin stilla gång. Ja det kanske inte är så stilla alltid, det beror på vem man träffar på. Farbrornallen är den som är mest stilla och som tycker om att sitta och fundera på varför man lever, sjukdomar och naturligtvis döden. Bisamråttan är lite deprimerad och ganska lugn han med. Sedan har vi Röden vars ögon håller på att trilla av men honom är det mer fart på för han letar ben och pinnar och gräver gropar när han inte har hand om undervisningen i kartongskolan som alla ska gå i. Men det gör ju inte alla. Nöken är duktig och går trotts att han inte riktigt vet varför han ska lära sig om hundsaker. Det är ju så mycket roligare att åka runt i den gamla barnvagnen med Barnhans och åka i gupp. Mack är den det är mest fart på. Han åker motorcykel och tycker om att åka fort i gupp. Mack och Farbrornallen kommer inte bra överens. Nej Mack tycker Farbrornallen är trist och tråkig och Farbrornallen tycker Mack är bråkig och oförskämd.

Eftersom det är dessa som bor i Barnhans land, förutom kokottarna och stenkulan och den galna korken, är det runt dessa allt kretsar. De hittar på allt möjligt tillsammans samtidigt som de filosoferar om livet och meningen med det. För även om Farbrornallen gör det mer uttalat så är det ändå något alla funderar på, mer eller mindre. Och på frågan Vad lever man för? har alla ett eget svar...  

Illustrationerna är fina komplement till berättelsen och ger härliga bilder av de olika karaktärerna och händelserna som utspelar sig. Kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är min favorit. Men Nöken är ju söt och Bisamråttan... 

Betyg: Mysig berättelse som passar alla åldrar!