Barbapapa och Barbapapas resa

Barbapapa och Barbapapas resa av Annette Tison och Talus Taylor   

Barbapapa och Barbapapas resa av Annette Tison och Talus Taylor

 

Barbapapa och Barbapapas resa är en samlingsvloym med de två första böckerna om Barbapapa. I första boken föds Barbapapa upp från jorden och försöker hitta sin plats i världen och i Barbapapas resa reser han ut i världen för att hitta någon som han. 

Barbapapa böckerna minns jag sedan jag var liten och tyckte om denna snälla figur som tar hand om alla omkring sig. Det gör han fortfarande och man kan inte låta bli att tycka synd om honom när han ensam går igenom staden och försöker hitta sig ett hem och plats i världen. Tur att familjen han föddes hos, i deras trädgård, till slut går med på att han får bo där. Men sedan kommer ju problemet med att han vill hitta någon som är likadan som han själv. Han vill inte vara ensam längre och blir deprimerad. Men tillsammans åker han och hans vänner och letar efter en Barbamama. De letar i hela världen och i rymden med men hittar ingen. Var kan en Barbamama finnas?  

Böckerna om Barbapapa är trevliga och tar upp ämnen som ensamhet och att man vill ha någon att dela livet med. För egentligen är det ju det böckerna handlar om i just den har boken. Men Barbapapa vågar ge sig ut och leta och letar man så finner man och det gör även Barbapapa. Kanske inte där han trodde men det kanske är just resan och letandet som gör att allt löser sig i slutet.

Men framför allt är det trevlig läsning där man hoppas att allt kommer att orda sig för Barbapapa och hans vänner. För man känner med Barbapapa och hans problem. Allt måste ju ordna sig för denna färgglada klump som kan bli till vilken form han vill.  

Bilderna är tecknade i dämpade färger (känns lite 70-tal) och har detaljer som förhöjer berättelsen med saker som inte står som hur ser det ut hos doktorn dit Barbapapa går.  

Betyg: Trevliga böcker med detaljer i varje bild.  

Skriven: 1970 och 1971

ISBN: 9100405981