Totte går till doktorn

Totte går till doktorn av Gunilla Wolde

Totte går till doktorn av Gunilla Wolde

Nu är det dags för Totte att gå till doktorn för en hälsokontroll. Här få vi följa Totte hela vägen från väntrummet till att han har mätts och vägts och fått lungor och hjärta kontrollerade och så förstås sprutan som gör ont att få. Sedan får han gå hem och ger alla gossedjuren spruta så att de inte heller blir sjuka.  

I boken Totte går till doktorn får man följa Totte hela vägen gillar jag. Allt i läkarbesöket tas med och kan ge en riktigt bra bild på hur en hälsokontroll kan se ut. Det som jag reagerar på är kanske just det att när Totte ska ta sprutan så gör den så ont och han är inte glad förrän han blir tröstad och läser man denna bok för en lite sprut rädd person så lugnar nog tyvärr inte den här boken ner speciellt mycket.  Även om Totte förstår att det är viktigt att ta sprutan så gjorde det ju trotts allt ont och det kan ju vara det som fastnar i ens minne. Så just det ger mig kluvna känslor inför den här boken och att läsa den inför ett läkarbesök. 

Bilderna är fina och detaljrika men jag kan inte komma ifrån att det endast är saker som har någon färg. Människorna är helt vita som spöken och med vit bakgrund blir det ändå lite tråkiga bilder. Men samtidigt kanske man kan se det som ett tidsdokument. Den är ju trotts allt från 70-talet och färgvalen som används skriker ut det också. 

Betyg: En bok man mins sen man själv var barn så rolig att läsa för den skull.  

Skriven: 1972

ISBN: 912706817X