Ella är förkyld

Ella är förkyld av Linne Bie

Ella är förkyld av Linne Bie

Ella ligger hemma i sängen och mår inte alls bra, hon är förkyld. Hon är så trött och hängig så hon orkar inte göra någonting. Då ringer mamma efter doktorn som får komma och titta i halsen. 

Boken Ella är förkyld tar upp sjukdom och hur tråkigt det är att ligga i sängen och inte orka leka. Men då kommer doktorn och man får medicin och så blir allt bra, förutom för gossedjuren förstås som nu blir sjuka och måste ligga i sängen och tas om hand.  

Bilderna är ritade så att de bara visar barnet och gossedjuren. Alla vuxna är bara kroppar och har visst inga huvuden. Visst kommer meddelandet fram om vad som händer och vad de vuxna gör också men helt förtjust i dem är jag inte. Men de innehåller fina detaljer och Ella ser ut att vara en fin liten bäbis (hon kan inte vara mer än 2 år) och det kanske är det jag har emot det hela. Jag tror nämligen att den hade vunnit på att Ella hade varit lite äldre, typ 3 år, och inte illustrerad som en bäbis.  

Betyg: Härliga färger och bra med förkylningstema. 

Skriven: 2007  

ISBN: 9789150216431