Nanna och doktor snäll

Nanna och doktor snäll av Rose LagercrantzIllustratör Rebecka Lagercrantz

Nanna och doktor snäll av Rose Lagercrantz

Illustratör Rebecka Lagercrantz

Boken Nanna och doktor snäll börjar med att Nanna tar fram sin docka som är doktor. Doktorn ska undersöka alla djuren och dockorna men ingen vill ha en spruta. Nej bandage och plåster det kan de ta men ingen spruta. Det är upptakten till att Nanna själv ska till läkaren för en hälsokontroll. Hon mäts och vägs och måste ta en spruta. Hon tror att det kommer göra ont så hon skriker. Men det gör inte ont utan det stack bara lite. Sedan när Nanna kommer hem får dockan doktor snäll ge alla en spruta för nu vill de också bli vaccinerade! 

En avdramatiserande bok om att gå på sin hälsokontroll och ta en spruta. Kan tänka mig att det kan vara en bra bok att läsa om det känns skrämmande och lite läskigt att gå till doktorn. Den tar upp olika moment som kommer ske under besöket vilket är bra. För att gå till läkaren och ta sin spruta är ju inte så roligt när man inte vet vad som väntar. 

Jag är inte överförtjust i bilderna. Kan tycka att bakgrunden är lite väl gräll och tar över det hela. Bilderna är bara fokuserade på människorna eller dockorna och djuren vilket ju inte är något fel men jag hade nog gärna sett att det hade varit lite detaljer över hur det kan se ut hos doktorn. För det känns som att detta är en bok som är skriven just för att läsa inför ett besök hos doktorn och då är det bra om man genom bilderna för stifta bekantskap även med rummet man ska vistas i. Lite vagt så där för det är ju självklart så att vad som händer hos doktorn är ju viktigare att visa än hur det ser ut.
 

Betyg: Bra bok som visar att det inte är något att vara rädd för.  

Skriven: 2004  

ISBN: 9163843579