Barns tankar om vänskap slutläst

Barns tankar om vänskap är en bok med härliga, roliga och kanske framför allt tänkvärda citat som barn har sagt om just vänskap och om man inte har några vänner. Visst är det så att man skrattar en hel del, eller åtminstone drar på smilbanden, för roliga är citaten i allra högsta grad. Men om man funderar på dem en stund så kommer man på att endel av dem är ganska så tänkvärda och beskriver olika saker och företeelser på ett bra sätt. Kanske till och med bättre än vad vi vuxna kan göra ibland. 

Det finns inte en enda sida som inte får mig att le och oftast fnissar jag högt över hur barnen tänker och formulerar sig när de ska beskriva eller säga saker om de olika företeelserna som tas upp i boken (som till exempel vad bra eller dålig vänskap är, om hemligheter, att svika eller att ha djur som vänner).  Både stora och små frågor tas upp i boken och alla får sig ett svar på ett eller annat sätt. 

Det här är en perfekt bok att ge bort i present, kanske till några föräldrar. För vem kan motstå de roliga citaten och hur barn tänker runt olika frågor. Jag kan i alla fall inte det!  

Betyg: Härligt rolig bok om barns syn på vänskap och allt som hör därtill.