Knacka på!

Knacka på! av Anna-Clara Tidholm 

Knacka på! av Anna-Clara Tidholm 

I Knacka på! får vi gå genom ett hus och knacka på dörrar i olika färger för att se vad det finns på andra sidan ända tills man knackar på sista dörren och kommer ut igen. 

Det är ett roligt koncept där man knackar på, går in och ser vad som finns där inne och går till nästa dörr man ser som man knackar på. En rolig aktivitet man kan göra med barnen där det både är spänning över vad som är på andra sidan men också att man knackar på. Efter att ha sett barn med boken tror jag nästan momentet att knacka på är det som är roligast i boken.  

Bilderna är väldigt färgglada men något jag tänkte på är att de inte alltid speglar det som står i den korta texten vilket jag tycker är synd. Är det någon mer som har märkt detta? Texten är ju kort och det händer så mycket mer i bilderna än vad som står i texten (vilket jag tycker är bra) så därför är det lite förvånande att allt inte illustreras i bilden.   

På de uppslag som visar dörren man ska knacka på är texten på vänster sida och dörren på höger. Uppslaget som visar vad som gömmer sig bakom dörren däremot består av en enda stor bild med texten skriven i sig.  

Betyg: Färgglada bilder och aktiv bok där man kan knacka på på varje dörr i boken vilket kan vara en rolig aktivitet

Skriven: 1992

ISBN:  9789150114454