Emma går till tandläkaren

Emma går till tandläkaren av Gunilla Wolde

Emma går till tandläkaren av Gunilla Wolde

En dag så börjar det göra ont i munnen på Emma och när man tittar i munnen så är det en tand som har en brun prick på sig. Därför ska Emma gå till tandläkaren som ska få titta i munnen och visst visar det sig att Emma har fått ett hål i en tand som måste fixas. Naturligtvis går allt bra men inte helt problemfritt för lite ont i nerverna i tanden gör det ju. 

I boken Emma går till tandläkaren får vi följa ett helt tandläkarbesök från början till slut. Borrning och sköljning och så lagning av den onda tanden. Boken beskriver ett tandläkarbesök där en tand ska lagas bra och påvisar att det kan kännas lite men inte så farligt och sedan så blir tanden hel och fin igen. Avslutningsvis borstas det tänder i familjen för ingen vill ju ha ett till hål i sin tand. 

Bilderna illustrerar både känslor och de makapärer en tandläkare har i sin mottagning vilket ju är bra om man ska göra ett besök där. Alla människor är helt vita vilket jag ju personligen gärna skulle vilja ha lite färg på men det är ju bara jag. 

Det här är den enda tandläkarboken som jag såg i hyllorna med bilderböcker på biblioteket men på bokus såg jag några till så de finns där ute.  

Betyg: Tandläkarbok med bra information.  

Skriven:  1973

ISBN: 9789127067950