39 kapitel senare är The string of pearls utläst

Jag har fortfarande inte sett filmen Sweeney Todd men det var den som gjorde att jag ville läsa boken och det innan jag såg filmen. Ville nog det tidigare än så men tror inte riktigt att jag fattade att det var en bok från början. I vilket fall som helst har jag nu läst boken och kan i lugn och ro se filmen. 

Att klura ut vilken av alla böcker om Sweeney Todd som var den första var det första problemet men efter mycket läsande och jämförande kom jag fram till den här versionen, The string of pearls, borde vara den första som berättar historien om Sweeney Todd. Sedan låg den i bokhyllan ett bra tag, vilket många av mina böcker tyvärr gör, utan att bli läst. Men nu kan jag äntligen bocka av den från min att läsa lista och måste erkänna att det känns skönt. 

Så vad handlar boken egentligen om? Jo den handlar om  barberaren Sweeney Todd och hans affär där personer plötsligt verkar försvinna. Det är ju Sweeney Todd allt kretsar runt för utan honom skulle det inte vara någon historia att berätta. Men boken handlar också om alla runt Sweeney Todd som blir påverkade av hans handlingar. Vi har Johanna som längtar efter sin älskade Mark som hon inte har träffat sedan han gick till sjöss, Sweney Todds springpojke som inte vet vad han ska ta sig till för han börjar nog allt undra vad som händer, Mrs Lovett som gör Londons godaste och bästa köttpajer(...) och Colonel Jeffrey som försöker ta reda på sanningen. Ja det är många personer man får följa genom boken och eftersom man vet att Sweeney Todd inte är en ängel är man lite orolig för dem som kommer i hans väg. För även om vi alla vet hur det slutar så har man ju inte koll på vilka som försvinner under vägens gång, om man säger så. 

Så hur var då boken? Jo lite svårläst, lite långradig men spännande. Tyvärr kan jag inte säga att jag är frälst bara att det var en jag velat läsa länge och att jag nu har gjort det. Men för mig tog alla beskrivningar lite musten ur mig. Några stycken = bra, massor = tråkigt. det är ju ett sätt man skrev på förr så det är inte förvånande på något sätt men jag kan tycka det kan bli väldigt tungläst efter ett tag när allt man undrar är hur berättelsen kommer att fortsätta och föras framåt för att till slut komma i mål. I denna bok på ett väldigt spännande sätt... 

 

Betyg: Intressant men knappast fantastisk.