The five people you meet in heaven är färdig läst

Jag förstår att den har varit på New York Times bestseller lista för det är verkligen en bok som är svår att lägga ifrån sig. Man vill veta vad som kommer härnäst och få hela förklaringen på hur Eddie's liv blev som det blev. Följa hans väg till att förstå sitt liv och vilka olika svängar det tog genom åren.  

När Eddie dör i olyckan vid åkattraktionen kan han bara tänka på den lilla flicka som han försökte rädda. Lyckades han eller inte? Han kände ju två små händer i sina precis i slutet betyder det att hon klarade sig eller att hon inte gjorde det? Det är något som plågar honom när man kommer till himlen, som inte riktigt håller det han har trott att den skulle vara. Istället för att komma till en härlig trädgård där alla är och man kan leva frisk och kry visar det sig att man här får sitt liv förklarat för sig av fem skilda personer som på något sätt var en del av det. En del känner man väl andra kanske man inte ens vet att man har träffat. Men alla har på ett eller annat sätt påverkat hur ens liv blev och kanske också hur det slutade. Och det är denna resa Eddie ger sig ut på, varken han vill eller inte.  

Jag kan tycka att det är en intressant tanke att man efter sin död skulle få sitt liv förklarat för sig och vilken väg man tagit på grund av olika saker som har inträffat. Boken handlar egentligen om hur allt hänger ihop på något sätt och hur personer man knappt känner kan ha ändrat ens livsbana för alltid genom beslut som de har tagit och levt med.  

Personerna som Eddie träffar är inte riktigt ens de som han tror att han kommer träffa. Det visar sig att det kanske är andra personer som har påverka en än de man från början tänker sig. Kanske inte ens personer som man träffat. Vilket det ju mycket väl kan vara (vill inte beskriva mer för det förtar själva historien för vilka han träffar är en stor del i den).  

Boken är lättläst och för en hela tiden vidare så att man aldrig står och stampar på samma ställe. Jag tycker tillbakablickarna på hans liv var bra ett sätt att få med hur Eddie levde sitt liv och hur han var arg över det liv han hade. För han var inte riktigt nöjd med det om man säger så. Det ger en bakgrund till hur han levde tillsammans med berättelserna som de personer han träffade berättar. De berättar nämligen sin berättelsen om sina liv och det de har sett och hur det då har påverkat Eddie.  

Detta är en bok som ger en mycket att fundera på. För hur är det i himlen och hur lever jag mitt liv? 

 

Betyg: Är så glad att jag läste den här boken. Mitt råd är LÄS!