Vägen till Saga

Vägen till Saga av Kajsa Grytt.  Illustratör Maja Lindén. 

Vägen till Saga av Kajsa Grytt.

Illustratör Maja Lindén. 

Asta vill inte sova så hon sitter i fönstret och tittar ut över staden. Hon ser människor och stjärnor. På andra sidan staden i ett torn tror Asta att en flicka sitter och tittar ut precis som hon gör. 

Nästa dag, på väg till dagis, sjunker hon genom en vägg och börjar leta efter flickan i tornet. Det blir en spännande färd under staden där Asta måste vara både modig, snabb och klok för att klara av alla hinder. Äventyret tar sin början... 

Vägen till Saga är en spännande bok om mod och en äventyrligresa för att hitta en ny vän. Att hela äventyret utspelar sig i eller rättare sagt under en stad istället för i en skog känns uppfriskande. Har finns ju minst lika mycket spännande som man kan träffa på... 

Illustrationerna är gjorda av Maja Lindén som är scenograf och det märks. Varje bild har lite scenkänsla i sig och jag kan lätt föreställa mig berättelsen som en teater. 

Boken finns tyvärr inte att köpa i bokhandeln så håll utkik på antikvariat. 

Betyg: Spännande bok med härliga färgrika bilder!