Danslärarens återkomst utläst

Danslärarens återkomst är nu äntligen slutläst. Min entusiasm försvann mot slutet då det kändes som att boken aldrig skulle ta slut utan mer bara var ord ord ord. Trist eftersom jag i början tyckte att den var både bra och spännande. 

Stefan Lindman är tyvärr den där söndriga polisen som finns i så många deckare. Kan inte vara poliser med normala familjeliv utan de måste vara sönder på något sätt. Tråkigt tycker jag. Det blir lite uttjatat om de alkoholiserade poliserna som varken kan ha en bra relation till familj eller vänner. Då tycker jag faktiskt bättre om kriminalpolis Giuseppe Larsson som arbetar uppe i Härjedalen. Han är mer mänsklig på något sätt. Mer riktig och inte en stereotyp av en polis i serier och böcker. Han lever ett riktigt liv vilket jag gillar. 

Betyg: Välskriven men tyvärr för lång utan att föras framåt på ett tillfredsställande sätt.