Danslärarens återkomst

Danslärarens återkomst av Henning Mankell

Danslärarens återkomst av Henning Mankell

Danslärarens återkomst är en deckare av Henning Mankell som väver samman andra världskriget med nutid genom ett brutalt mord i Härjedalen. Ett mord på en pensionerad polis vid namn Herbert Molin. I huset, där Molin mördas, finns blodiga fotspår som bildar ett konstigt mönster. En tango verkar ha dansats med mordoffret... 

Herbert Molin arbetade i Borås och en av hans kollegor bestämmer sig för att åka upp till Härjedalen, under sin sjukskrivning, för att ta reda på vad som hänt. Han tillhör inte polisen där uppe utan för sin egen utredning parallellt med dem. Vad är det som egentligen har hänt uppe i Härjedalens skogar och vad ligger bakom det brutala mordet? 

Ja som ni ser är det en deckare på gång igen. Tycker om deckare för det är så skönt när de får tag på den skyldige... 

Skriven: 2000

ISBN: 9173248460