Finns det något härligare än att ta en fika och något att läsa till? Det tycker i alla fall inte jag. Boken har jag alltid med mig så att jag kan läsa på bussen, på stranden eller i soffhörnan. Eftersom jag har en riktig "sugartooth", som man säger på engelska, kommer det vara en hel del fika också liksom olika sorters böcker. Fakta, romaner och barnböcker kommer få samsas på denna sida för jag läser allt!

Så vem är jag? Jo, jag är en biolog och miljövetare som har arbetat som miljöinformatör. Genom det arbetet har jag arbetat mycket med naturvetenskap mot barn och ungdomar och hur man kan lära ut det på ett roligt och bra sätt. Spännande och viktigt tycker jag! Just nu håller jag på att sammanställa en bok för barn och föräldrar om naturvetenskap. 

På min fritid tycker jag om att baka (bra att kunna om man är beroende av fika), pyssla med allt från papper/tyg/pärlor eller silversmide, resa till jordens alla hörn, vara ute i skogen och plocka bär och svamp och lyssna på fåglarna och låta min fantasi springa lös medan jag gör allt detta ovan. Måste säga att plocka bär och svamp är väldigt meditativt och under de timmarna i skogen hinner man tänka, fundera och fantisera ihop många berättelser och sagor... 

Eftersom jag har bott i Australien i två olika omgångar kommer det nog dyka upp lite Australiensiska böcker tillsammans med alla andra. Dels för att de inte riktigt kommer till Sverige och dels för att jag tycker att det finns mycket bra Australiensisk litteratur. Framför allt för barn. En stor internationell blandning med andra ord!  

Jag hoppas att ni som läser detta kommer hitta några nya favorit böcker och författare. För det hoppas jag fortsätta göra framöver! 

Emma Johansson